OPLEIDINGEN

mediacademie
DE MEDIACADEMIE overkoepelt het opleidingsaanbod van de vier beroepsorganisaties van de geschreven pers Medianetwerk Plus, Vlaamse Nieuwsmedia, Media 21, WEMEDIA – met de steun van Vlaams minister van Media.
Het initiatief Mediacademie bundelt opleidingen die redacteurs en mediaprofessionals wapenen met de noodzakelijke journalistieke, zakelijke en technische competenties om de kwaliteit van de geschreven pers te bestendigen. Daarnaast wil Mediacademie via opleidingen tegemoetkomen aan de strategische uitdagingen van een snel evoluerend digitaal medialandschap.
Mediacademie stroomlijnt bedrijfsopleidingen van de geschreven persuitgevers, die de ontwikkeling van algemene, niet-redactiespecifieke vaardigheden beogen.

 

persacademie_logoDE PERSACADEMIE is het opleidingsaanbod dat Medianetwerk Plus in samenwerking met WEMEDIA reeds 10 jaar organiseert. We doen hiervoor een beroep op de prima journalistenopleiding van de Thomas Morehogeschool in Mechelen en de Arteveldehogeschool in Gent.  Vormingen in een beperkte groep, gedegen professionals als lesgevers, onderwerpen over de actuele trends, mediavormingen en nieuwe technieken in het journalistieke vak. Dit alles in één- of tweedaagse opleidingen en gratis, dankzij de subsidie van de Vlaamse overheid.  Opleidingen van de Persacademie vindt u op deze aparte site.

 

De opleidingen georganiseerd in het kader van de overkoepelende organisatie Mediacademie raadpleegt u hier.